ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ

Λ. Κνωσοý, Τ.Θ. 1470, 714 09 ΗρÜκλειο ΚρÞτης

Τηλ.: +30 2810 393600, Fax: +30 2810 393601



Αρ. Πρωτ. Π.Κ.: #1285/23-08-2005#

Αρ. Πρωτ.ΠΜΣ: #0996/23-08-2005#



ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΟΡΙΑΚΗ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑ»


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Το ΤμÞμα Χημεßας του Πανεπιστημßου ΚρÞτης ανακοινþνει üτι διαθÝτει Ýναν περιορισμÝνο αριθμü θÝσεων στα πλαßσια του ΠρογρÜμματος Μεταπτυχιακþν Σπουδþν «ΕφηρμοσμÝνη ΜοριακÞ Φασματοσκοπßα» (ΠΜΣ «ΕΜΦ») για το ακαδημαúκü Ýτος 2005-2006.

Το πρüγραμμα αυτü λειτουργεß με τη συνεργασßα του ΤμÞματος Χημεßας του Πανεπιστημßου Αθηνþν, του ΤμÞματος Χημικþν Μηχανικþν του Πανεπιστημßου Πατρþν, του Ινστιτοýτου ΗλεκτρονικÞς ΔομÞς και ΛÝιζερ του Ιδρýματος Τεχνολογßας και ¸ρευνας (ΙΤΕ) και του Ινστιτοýτο ΘεωρητικÞς και ΦυσικÞς Χημεßας του Εθνικοý Ιδρýματος Ερευνþν (ΕΙΕ).

Σκοπüς του ΠΜΣ-ΕΜΦ εßναι οι εκπαßδευση επιστημüνων σε σýγχρονες μοριακÝς φασματοσκοπικÝς μεθüδους οι οποßες αναπτýσσονται στα ερευνητικÜ εργαστÞρια ακαδημαúκþν ινστιτοýτων και παρÜλληλα χρησιμοποιοýνται στη βιομηχανßα, ιατρικÞ και στη μελÝτη περιβαλλοντικþν προβλημÜτων. Το πρüγραμμα περιλαμβÜνει θεωρητικÜ μαθÞματα και πρακτικÞ Üσκηση με üργανα υψηλÞς τεχνολογßας. Στüχος του εßναι η δημιουργßα επιστημονικοý δυναμικοý ικανοý να στελεχþσει δραστηριüτητες του δημοσßου και ιδιωτικοý τομÝα üπου χρησιμοποιοýνται οι φασματοσκοπικÝς μÝθοδοι στη διαδικασßα παραγωγÞς και ελÝγχου των προúüντων. Η επιτυχÞς παρακολοýθηση του προγρÜμματος οδηγεß στην απονομÞ Μεταπτυχιακþν ΔιπλωμÜτων Ειδßκευσης (ΜΔΕ) διÜρκειας δýο ετþν.

Το πρüγραμμα απευθýνεται κυρßως σε απüφοιτους σχολþν Θετικþν Επιστημþν και των Πολυτεχνικþν Σχολþν των ΑΕΙ της ημεδαπÞς Þ αντιστοßχων τμημÜτων της αλλοδαπÞς.

Οι ενδιαφερüμενοι καλοýνται να υποβÜλουν αßτηση (δßδεται απü τη Γραμματεßα του ΠρογρÜμματος), Βιογραφικü Σημεßωμα, Αντßγραφο πτυχßου/διπλþματος, ΑναλυτικÞ βαθμολογßα üλων των ετþν σπουδþν, ΣυστατικÝς επιστολÝς και συμπληρωματικÜ στοιχεßα, Αναγνþριση τßτλων σπουδþν απü το ΔΙΚΑΤΣΑ (σε περßπτωση πτυχßου αλλοδαπÞς), ΤεκμηριωμÝνη γνþση της ΑγγλικÞς γλþσσας, Φωτοαντßγραφο ταυτüτητας, μÝχρι και 30 Σεπτεμβρßου 2005 στη Γραμματεßα του ΤμÞματος Χημεßας του Πανεπιστημßου ΚρÞτης (κα ΚορναρÜκη Σοφßα - Γραφεßο Μ201, Κτßρια Κνωσοý) Þ στη ταχυδρομικÞ διεýθυνση:

Πρüγραμμα Μεταπτυχιακþν Σπουδþν

«ΕφηρμοσμÝνη ΜοριακÞ Φασματοσκοπßα»

ΤμÞμα Χημεßας, ΠανεπιστÞμιο ΚρÞτης

Τ.Θ. 1470, 714 09 ΗρÜκλειο ΚρÞτης

Τηλ.: +30 2810 393677, Fax : +30 2810 393601

e-mail: skornaraki@chemistry.uoc.gr και farantos@iesl.forth.gr

Η συνÝντευξη για την επιλογÞ των υποψηφßων θα πραγματοποιηθεß το πρþτο δεκαπενθÞμερο του Οκτωβρßου 2005.

Για περισσüτερες πληροφορßες για τα μαθÞματα και εργαστÞρια που περιλαμβÜνονται στο ΜΔΕ, τους διδÜσκοντες και την ερευνητικÞς τους δραστηριüτητα, τις δραστηριüτητες του Πανεπιστημßου ΚρÞτης και τη ζωÞ στο ΗρÜκλειο και στη ΚρÞτη γενικüτερα, επισκεφθεßτε τις σελßδες WWW στη διεýθυνση: http://tccc.iesl.forth.gr/AMS_EPEAEK/


Ο Επιστημονικüς Υπεýθυνος του ΠρογρÜμματος

ΚαθηγητÞς ΦαρÜντος Σταýρος